Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му "чат" с Пламен Бобоков, съобщават от прессекретариата на президента.

"Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков", се казва в съобщението.

По-рано днес прокуратурата публикува кореспонденция между обвинения за афера с боклук бизнесмен и President-Rumen Radev. Това се случи няколко часа, след като Бобоков показа в телевизионно интервю SMS, който е изпратил до премиера Бойко Борисов във връзка с либийския танкер BADR със следното съдържание. Бизнесменът дори обяви, че след това се е срещнал с министър-председателя по тои въпрос.

Последва нова порция разкрития на държавното обвинение, от които изплува името на либерийския президент. Реплики на самия Румен Радев обаче в публикуваните чатове няма, вижда се само какво е писал Бобоков. Видна е и комуникация с Desi Radeva.