Движението по ул. "Чепинско шосе" в София се очаква да бъде пуснато от 10 май, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която провери ремонтните дейности там. 

"Очакваме да приключи изпълнението на долния слой асфалт на "Чепинско шосе" до 9 май, след което, от 10 май да се пусне движението с временна маркировка", каза Фандъкова пред журналисти. 

Едни от ключовите инфраструктурни обекти, които изпълняваме в момента, са "Чепинско шосе" и ул. "Езерата". Към момента движението се извършва към Негован през улица "Езерата," която предстои да бъде затворена за ремонт от 10 май, а маршрутът ще бъде насочен през "Чепинско шосе", посока Чепиници, обясни още кметът. Тя призова надзорът да контролира изключително сериозно дейностите по участъка заради предстоящите дъждове, по време на които не може да се полага асфалт.

По думите на Фандъкова ремонтът е на близо 10 км пътища в район "Нови Искър", по които хората минават ежедневно. Шест километра е новият асфалт на "Чепинско шосе" и три километра и двеста метра на ул."Езерата", обясни Фандъкова. 

Кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева, каза, че пътят е дълго чакан от жителите на населените места и, че са много доволни, че заложените срокове се спазват, въпреки недоброто време. Тя обясни, че пътищата, които се ремонтират, обслужват шест от най-големите населени места в район "Нови Искър" и обхващат някои от най-големите промишлени зони в района. 

От утре ще бъде затворено движението по ул. "Кукуш" в участъка от бул. Сливница до 90-градусовия завой, каза зам.-кметът на Столична община в направление "Обществено строителство" Ангел Джоргов. Причината за това е полагането на последния пласт асфалт на ул. "Кукуш", район Илинден. 

От началото на март беше възстановена работата по втория етап от цялостната реконструкция на ул. "Кукуш" и ул. "Йосиф Щросмайер" в район "Илинден", припомня БТА. 

В момента се извършва и ремонт на пътното платно, тротоарите и осветлението на ул. "Николай Коперник" в столичния квартал "Гео Милев". Той е в участъка между улиците "Гео Милев" до улица "Калиманци".

Ремонтът по ул. "Николай Коперник"

Снимка: БТА