Малка група граждани се събраха пред парламента на протест срещу правителството, организиран от Независимия граждански щаб (Движение "Възраждане"), предаде БТА.

Представители на протестиращите подчертаха, че не са организирани от партия и заявиха, че искат оставката на правителството, както и да бъде потърсена съдебна отговорност от премиера Бойко Борисов за, по думите им, антибългарската политика, която той провежда.

Протестиращите обясниха, че са се събрали за пореден ден пред Народното събрание и заради ниските доходи, разединението, "тормоза на Мутафчийски".

Демонстрантите обясниха слабия отзвук на протеста им и малкото хора, които са откликнали на призива им да дойдат днес, с отчаянието на българите, апатията, загубата на доверие, както и с това, че все още хората имат някакви, макар и минимални доходи. По думите им протестът днес ще продължи до 20.00 ч., а през следващите дни отново ще се събират на същото място, докато правителството не бъде свалено.

По-рано днес от Независимия граждански щаб отправиха към председателя на гражданската платформа "Изправи се. БГ" Мая Манолова апел за обединени усилия за общонационален протест за сваляне на правителството.