Близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов, и жители на пловдивското село Цалапица протестираха пред районното управление на полицията в Стамболийски. Те настояват за оставката на директора на полицията в града главен инспектор Ангел Керпиев и призоваха министърът на вътрешните работи да го отстрани от длъжност. Причината по думите им са забавянето с шест дни и пропуски в разследването на случая с момчето.

Снимка: БТА

Смъртта на Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. Арестуваните братя близнаци за лично укривателство на убиеца, който се издирва е Европейска заповед са арест, са с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: БТА

Според майката на убитото момче - Атанаска Бакалова, е имало неглижиране на случая. "Докато не се появих пред медиите, никой не предприе нищо. Водихме наше разследване и казахме всичко, което сме научили", каза Бакалова. По думите ѝ още на 22 юли са съобщили в полицията кои са участвали в убийството на Димитър. На 24-ти юли убиецът замина за Германия, а близнаците заминаха на море, каза още тя.

Снимка: БТА

Протестиращите посочиха, че според тях има голяма вероятност братята близнаци да са участвали в убийството, а не само да са прикрили извършителя. По думите на чичото на убитото момче - Пейчо Малинов, директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Васил Костадинов, който днес беше отстранен от поста, е този, който за 24 часа е разрешил случая.

Снимка: БТА

Протестиращите се преместиха пред дома на директора на полицията в Стамболийски, за чието отстраняване настояват.

Снимка: БТА