Протестиращи затвориха автомагистрала "Струма" при Благоевград. Причина за протеста е недоволството на хората, че повече от година не започва демонтажът и строителството на пропадналия мост при "Покровнишко шосе", предава БТА.

Мостът е най-пряката връзка между Благоевград и шест села в общината.

Снимка: БТА

Протестът беше обявен за днес от 15:00 часа в района на кръговите кръстовища при пътния възел на автомагистралата при Зелен дол.

Час преди протеста на място имаше засилено полицейско присъствие.

След кратко пререкание между протестиращите и представителите на органите на реда, породено от искането на полицията протестиращите да се отправят към първоначалната точка на протеста, а именно общинския паркинг в близост, напрежението ескалира и протестиращите решиха да блокират магистралата.

На място имаше стотици хора, а движението беше спряно и в двете посоки.

Половин час по-късно протестиращите освободиха движението, но с намерение да блокират кръговото кръстовище при пътен възел "Благоевград - юг" на АМ "Струма", откъдето минава основният трафик в посока "Кулата" и Гоце Делчев.

Поради засиленото полицейско присъствие протестиращите блокираха само изхода на кръстовището в посока Благоевград, а трафикът беше пренасочван по АМ "Струма".

Малко преди 17:00 часа протестиращите освободиха движението и на главния път Е-79 в посока Благоевград.

Протестът приключи с обещание  за среща с отговорните институции, добавя БТА.