48-годишната жена, която бе простреляна при покушението срещу Алексей Петров, е претърпяла две операции и е в централната реанимация на "Пирогов". Нощта е преминала спокойно и няма опасност за живота й. Това съобщи на брифинг директорът на Университетската спешна болница д-р Валентин Димитров.

По думите му пострадалата е в относително съзнание, а състоянието й продължава да е тежко. 

"Двете операции са на ръка и гръден кош. Екипите са си свършили работата. Смятаме към този момент, че операциите са успешни. Самоличност не мога да коментирам", добави д-р Димитров. 

Директорът на "Пирогов" уточни, че куршумът не е проникнал в самия гръден кош. Той обаче заяви, че не може да каже с какво оръжие е простреляна жената.

"Ако се налагат допълнителни операции, ще ги правим. При този тип рани може да имаме неща, които впоследствие излизат. Има охрана при нея", каза още д-р Валентин Димитров.

До момента самоличността на 48-годишната жена не е обявена официално нито от МВР, нито от прокуратурата. По непотвърдена информация името й е Мирослава Михайлова и няма нищо общо със застрахователния бизнес. Тя е треньор по тенис в Спортен комплекс "Лозенец".

61-годишният Алексей Петров бе застрелян вчера по обяд, докато се разхождал по пътеката между столичния кв. "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо" в компанията на въпросната жена. Сигналът за стрелбата е подаден на тел. 112 в 12.20 ч., като при пристигането на екипите на полицията и Спешна помощ на място са открити безжизненото тяло на Петров и простреляната му придружителка.