Заради провеждането на официални събития по повод на 151-годишнината от обесването на Апостола на свободата Васил Левски в София се въвежда организация на движението за 19 февруари, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 08:00 до 20:00 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, обслужващи мероприятието както следва: на паркингите на пл. "Св. Ал. Невски", където се закриват базарите за художествени произведения; на ул. "Московска" в участъка между бул. "Васил Левски" и ул. "Дунав"; на бул. "Янко Сакъзов" в участъка между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски"; на ул. "Оборище" в участъка между бул. "Васил Левски" и пл. "Св. Александър Невски"; на ул. "11-ти август" в участъка между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски"; на ул. "Дунав" в участъка между пл. "Св. Ал. Невски" и бул. "Кн. Ал. Дондуков".

От 10:00 до 20:00 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по: бул. "Васил Левски" в участъка между бул. "Цар Освободител" и бул. "Кн. Ал. Дондуков", с изключение на автобусите от линии с номера 9 и 280; бул. "Янко Сакъзов" в участъка между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Васил Левски", с изключение на трамвайните мотриси от линии с номера 20 и 22; ул. "Оборище" в участъка между бул. "Васил Левски" и пл. "Св. Александър Невски"; ул. "11-ти август" в участъка между ул. "Врабча" и пл. "Св. Ал. Невски"; ул. "15-ти ноември" в участъка между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски"; ул. "Дунав" в участъка между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска"; ул. "Врабча" в участъка между ул. "Дунав" и бул. "Васил Левски"; ул. "Московска" в участъка между ул. "Дунав" и ул. "Г.С. Раковски".

От 10:00 до 20:00 часа се променя маршрутът на част от градския транспорт, съответно:

  • тролейбусите от линии с номера 1, 2 и 8: от Пета градска болница /ж.к. Бъкстон/ж.к. Гоце Делчев по маршрутите до кръстовище бул. "Васил Левски" -бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Цар Освободител", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски" и по маршрутите си.
  • тролейбусите от линии с номера 3, 4 и 11: от УМБАЛ "Св. Анна" /ж.к. Дружба 1/2 по маршрутите до кръстовище бул. "Цариградско шосе" - бул. "Цар Освободител" - бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Ген. Гурко", бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Цар Освободител" и по маршрутите си.
  • тролейбусите от линии № 1 и 3, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Левски Г, ще се движат по маршрут: от бул. "Владимир Вазов" надясно по ул. "Острово" (по маршрута на тролейбусни линии № 2 и 4), ул. Макгахан, ул. Никола Войновски, продължават по ул. "Васил Петлешков" до ул. "Ильо войвода", ул. "Ильо войвода" и наляво по бул. "Владимир Вазов" по маршрута до ж.к. "Левски Г", двупосочно;
  • тролейбусите от линии № 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. Хаджи Димитър, ще се движат по маршрут: от крайната станция в ж.к. Хаджи Димитър, продължават по ул. "Васил Петлешков" до ул. "Ильо войвода", ул. "Ильо войвода" и наляво по бул. "Владимир Вазов" по маршрута на тролейбусни линии №№ 1 и 3 до ж.к. "Левски Г", двупосочно;

Тролейбусите от линии № 1, 2, 3, 4, 8 и 11 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променените участъци по маршрутите.

В зоната в горепосочените улици ще се закрият места в режим на платено паркиране. Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места.