На 13 март, около 8 часа, в района на бившия Оловно-цинков комбинат в Кърджали, служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури установили, че Чавдаров пренася в лекия си автомобил "Нисан" 38 кг. морунаж, 2 кг. речен кефал и 800 грама бяла риба, оплетени в 50 метра хрилна мрежа, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Автомобилът не е специализирано транспортно средство по Закона за ветеринарно медицинската дейност, а рибата е била без декларация за произход.

На заместник-районния прокурор е бил съставен акт, а рибата и мрежата са били иззети. Чавдар Чавдаров пък е дал писмени обяснения по случая в полицията в Кърджали. Прокурорът е в отпуск по болест от 20 октомври 2016 г.

Районният прокурор на Кърджали е разпоредил дисциплинарна проверка, след приключването на която и в зависимост от резултата й, материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет по компетентност, като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници, допълват от държавното обвинение.