Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Благоевград Весела Стоилова, цитирана от БТА.

Те са задържани за 72 часа и от прокуратурата ще бъде внесено искане пред Окръжния съд в Благоевград да им бъде наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс - за съучастие като съизвършители на умишленото умъртвяване на Димитър Сукалински, уточни прокурор Стоилова.

Те бяха задържани
в хода на разследване на убийство в благоевградския кв. „Еленово”. Първият арестуван - Златко Георгиев, заподозрян за кървавото престъпление, бе задържан за 24 часа в полицейския арест, след  което бе пуснат на свобода.

На 29 март в 22.25 часа в полицията е получен сигнал, че Димитър Сукалински е заключен в жилището си в ж. к. "Еленово". След пристигане на място криминалистите установили, че близките на Сукалински са извикали ключар, който е отворил заключената входна врата на жилището. Пристигналият на място лекар на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград е констатирал смъртта на 41-годишния мъж, който е намерен мъртъв с порезни рани в коридора на жилището, непосредствено до входната врата. Димитър Сукалински, познат с прякора Банскалията, бе известен като един от най-запалените фенове на футболния клуб "Пирин" в Благоевград и бе председател на фен клуба "Пирин реален".