През януари 2012 г. Върховният касационен съд потвърди ефективната присъда на Христоско Вретенаров от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода. Тя му бе постановена от Софийския апелативен съд през октомври 2011 г.

Вретенаров беше подсъдим за длъжностно присвояване на 670 000 лева от касата на дружеството в периода 1 декември 2005 г.- 4 декември 2007 г.
Делото се гледаше за четвърти път от Върховния съд, тъй като беше връщано многократно за преразглеждане. Вретенаров се оправда, че е дал парите за различни рушвети и не се е облагодетелствал лично от тях. Съдът обаче го призна за виновен.

Днес Софийската градска прокуратура e внесла нов обвинителен акт в съда срещу Вретенаров за изнудване на бившата му любовница, като деянието представлява опасен рецидив.

Бившият шеф на "Трамкар" и жената се познавали повече от 15 г., а в определен период от време имали и интимна връзка. Тя обаче била омъжена.

През март 2014 г. Вретенаров решил да я изнудва да му даде 7000 лева.
В противен случай се заканил да й „съсипе бизнеса”, както и че ще разкаже на съпруга й за връзката им.

От разследването по случая става ясно, че пострадалата, в присъствието на свидетел в столично заведение, дала на Вретенаров сумата от 3500 лв. „Сделката” дори била оформена като „аванс по договор”, който реално не съществувал. По този начин пострадалата „купила спокойствието си”.

Спокойствие обаче не настъпило и обвиняемият продължавал да отправя към бившата си любовница заплахи по телефона и на живо, когато я засичал „случайно” в автобуси, трамвай и др. Дал й срок от 3 дни, за да му даде и остатъка от цялата искана от него сума – още 3500 лв.

Пострадалата сигнализирала за всичко това в полицията и започнало разследване.

Очаква се Софийски градски съд да насрочи дата за делото.