Ивайло Василев, Бойчо Тодоров, Хосе Мартинез и Иван Райков са обвинени във въоръжен грабеж, придружен с тежка телесна повреда в съучастие и помагачество, кражба на автомобил, унищожаване на чужда собственост и незаконно притежание на боеприпаси.

На 3 август 2011 година подсъдимите стреляха срещу автомобила на 45-годишния бизнесмен Атанас Атанасов - ''Опел Зафира'', движещ се по пътя Велико Търново – Гурково. След разклона за с. Въглевци автомобилът бе спрян от двама мъже с маски, а Атанасов бе прострелян в бедрото. До пристигането на органите на реда той бе загубил много кръв и бе изпаднал в кома, което му попречи да даде показания.

Четиримата мъже отнеха от Атанасов сумата от 65 656 лева, след което се укриха. Областната дирекция на МВР предприе мащабна акция за тяхното издирване.

На 30 април 2014 г. Хосе Мартинез избяга от Централния затвор в София. Производството срещу него бе прекратено.

Василев, Тодоров и Райков обаче бяха изправени пред съда и три съдебни инстанции ги признаха за виновни. При грабежа те са били въоръжени с автомат "Калашников", саморъчно изработен картечен пистолет, боеприпаси и 6 броя взривове, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Ивайло Василев е осъден на 18 години "лишаване от свобода" при строг режим, Бойчо Тодоров ще излежи 15 години в затвора също при строг режим, а Иван Райков – 5 години "лишаване от свобода" при общ режим.

Обвинението срещу Райков е най-леко. То бе, че е предоставил на извършителите на грабежа информация за търновския бизнесмен Атанас Атанасов, като по този начин ги е улеснил в извършването на деянието.

Присъдите бяха потвърдени от Върховния касационен съд и са окончателни - не подлежат на обжалване и протест.