На 30 януари т.г. чрез адвоката си Горсов е поискал съдът да възобнови делото като наказанието му да бъде отменено или намалено.

На първа инстанция бащата на Мануела беше осъден на 2 години и 6 месеца условно с 5-годишен изпитателен срок, както и да възстанови над 130 000 лв. През август м.г. обаче Софийският градски съд намали присъдата му на две години условно, а пробацията, определена му от Районния съд - на две години и шест месеца.

Тогава съдия Мирослава Тодорова от Софийския градски съд заяви, че не смята, че здравословно-общественият интерес изисква Красимир Горсов да изтърпи наложеното му наказание ефективно. "Основна грижа на целия този процес са правата и законните интереси, на увредената Мануела", каза магистратът.

Парите, които бащата на Мануела трябваше да възстанови, също бяха намалени на близо 73 000 лв. Сега Горсов иска възобновяване на делото с мотива, че са допуснати процесуални нарушения и че наложеното му наказание е явно несправедливо.

Върховният касационен съд е насрочил заседанието за 30 март, на което е призована и Мануела, която все още е в тежко състояние, съобщи БНР.