Според съда групата, разпространявала кокаин и хероин, е била ръководена от Христо Вартерян. Костадинов пък е смятан за един от най-доверените хора на Таки, който след няколко години издирване бе арестуван в началото на месец май в Дубай.

Таки и Исуса обаче не са подсъдими по делото. Все още няма и отговор от Дубай ще бъде ли върнат в България Таки, който чака решението в местен затвор.

На 1 юни 2009 г. при спецоперация на МВР бяха задържани 11 души по обвинение, че са членове на бандата на Таки. В акцията бяха иззети фалшиви долари и наркотични вещества. Според прокуратурата групата по-известна като Бандата с чуковете, се е занимавала с нанасяне на средни и тежки телесни повреди на негови конкуренти в наркобизнеса.

Освен Костадинов, за участници в групата бяха признати и Цветан Миленов, Илия Илиев и Асен Китанов.
Миленов бе осъден на осем години затвор, Китанов - на седем години, а Илиев - на шест години. От присъдите им ще бъде приспаднато времето, което те са прекарали в ареста - от 2009 г. досега.

Други двама от подсъдимите - Васил Христов и Васил Бекиров, бяха признати за виновни единствено за нанасяне на телесни повреди и получиха условни присъди. Седмият подсъдим - Владимир Иванов, бе оправдан по всички обвинения.

Близо три часа бяха нужни на съдиите да прочетат всички обвинения. Името на боксьора Александър Пацов също бе споменато от съда като участник в групата, но той не е сред подсъдимите по това дело.

От началото си процесът се водеше закрит за журналистите заради секретни материали. Единствено присъдата бе прочетена публично. Около 30 души се събраха днес пред залата, за да подкрепят седемте подсъдими.

Решението на градските магистрати може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд.