Министър-председателят Бойко Борисов е посочил поименно всеки, с когото е контактувал от петък насам. Причината за това е заразяването му с коронавирус.

Пред представител на столичното РЗИ като контактни лица премиерът посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева - началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

По-рано днес един от изброените - Костадин Ангелов, само обяви, че се поставя в самоизолация и при първа възможност ще се подложи на PCR-тест.

Чрез американското посолство Борисов е уведомил също и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък.

С официално съобщение от правителствената пресслужба уточниха, че министър-председателят ще продължава да изпълнява задълженията си:

Във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя от правителствена информационна служба съобщиха, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера.