Съдиите прецениха, че в обстоятелствената част на обвинителния акт по отношение на Марио Николов не са допуснати грешки, които да налагат това да се случи, предаде БТА. Съдът счете, че постановленията за частично прекратяване на наказателното производство са връчени по надлежния ред.
По-рано днес адвокатите на подсъдимите поискаха връщане на делото, поради допуснати нарушения в обвинителния акт по оношение на обвинението срещу Николов. Също така бе счетено, че някои от подсъдимите не са получили постановленията си за частично прекратяване на делото по надлежния ред.
След заключението си СГС даде ход на делото. Съдебният състав допусна предварително изслушване на страните по делото и се очаква да се произнесе по искането на защитата за съкратено съдебно следствие.
Подсъдимият Людмил Стойков каза пред журналисти, че държи на съкратеното съдебно следствие, за да може да се изясни бързо случая и да паднат обвиненията срещу него. Той посочи, че три години и половина се "удря" върху имиджа му.
"Людмил Стойков няма офшорки, Людмил Стойков няма сметки в чужбина, Людмил Стойков няма имоти в чужбина. Много неща се твърдят, но никой не иска да ги провери", заяви подсъдимият.
Людмил Стойков, Марио Николов и още петима души са обвинени за "пране" на пари в размер на 7,5 милиона евро по програма САПАРД.
По-късно съдът реши да гледа делото по съкратената процедура, предаде БГНЕС.
Всички подсъдими не се признаха за виновни и се съгласиха 7-ма от свидетелите, описани в приложението на обвинителния акт, да бъдат заличени от списъка със свидетели. В съда няма да бъдат изслушани експертите, изготвили две съдебно-икономически експертизи по време на досъдебната фаза, както и тези, извършили пет графични експертизи.
Следващото заседание е на 14 октомври.