61-годишният Методи Гачев бе пребит от неизвестен мъж на улица "Жолио Кюри" в Пловдив около 4 часа на 25 май. Таксиметровият шофьор бе откаран в болница, където бе опериран. Настанен е в реанимацията в много тежко състояние.

"Има много сериозни травми на главата и все още е в безсъзнание. Искам да кажа на всеки, който има информация за нападателя, че ще остане напълно анонимен, ако я сподели. Ще възнаградя човека, който ни помогне да намерим нападателя на баща ми”, заяви синът на пострадалия Велизар Гачев.

По думите му има много свидетели, които са видели и разпознали престъпника. Един от тях е таксиметровият шофьор, в чиято кола се е качил биячът, когато е избягал от мястото на престъплението. Вторият е негов приятел, който също не желае да разкрие самоличността му. А тя лесно може да бъде проверена, поясни Гачев, тъй като по счупения фар на колата на баща му има следи от кръв.

Синът на шофьора каза още, че според клиентката, която е била в този момент в колата, нападателят е бил под влияние на алкохол и упойващи вещества и е бил много агресивен.

Мъжът е на видима възраст 25-30 години, висок е 170-180 см, с бяло овално лице, къса черна коса, тъмни очи. Има порезна рана на дясната длан.

Гражданите, които имат информация, могат да се обадят в дежурната на Четвърто РУП в Пловдив на тел. 032/ 62-71-68.