"Не се чувстваме герои. Постъпихме така, както би постъпил всеки съвестен гражданин при подобна ситуация. Досега никога не ни се е случвало подобно нещо, реагирахме чисто човешки. Ние сме полицаи и трябва да помагаме, да бъдем в служба на обществото".

Това заявиха пред журналисти двамата полицаи от Кърджали, които вчера помогнаха на изпаднало в беда семейство с 28-дневно бебе.

Снощи, около 22 часа, в полицейското управление в областния град влезли мъж и жена с бебе на ръце. Те обяснили, че са в безизходица. Двамата работели във ферма в близко село, но собственикът ги освободил, превозил ги с автомобил до Кърджали и ги изоставил.

Двамата полицейски служители, които в момента били на работа - Костадин Симитчиев и Красимир Ангелов, веднага ангажирали стая в хотел за своя сметка и осигурили лични пари за храна на семейството. Така, един час след като потърсили помощ, на родителите и бебето бил осигурен подслон и храна за вечерта. Освен това полицаите им дали и пари, за да могат да се приберат. Мъжът и жената са от Великотърновско.

Днес семейството е отпътувало към родното си място.

"Разказаха ни, че четири дни преди това били наети на работа във фермата. С автомобил от Велико Търново били превозени до стопанството. В понеделник вечерта обаче собственикът им казал, че вече няма нужда от тях и ги докарал в Кърджали. Нямаха никакви пари. Решихме да помогнем с наши средства. Уведомихме и ръководството на дирекцията", разказаха Симитчиев и Ангелов.