Полицаи и доброволци търсят изчезнал 46-годишен мъж от Хасково, който е обявен за общодържавно издирване, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково.

Златко Дерменджиев е напуснал дома си на 13 юли и последно е бил забелязан в района на вилна зона "Кекличево стопанство".

Мъжът е висок 175 см. с овално лице, къса, бяла прошарена коса с тегло около 130 кг., зелени очи, с набола брада. Бил е облечен с черни къси панталони, синя тениска, бели маратонки и сламена шапка.

През почивните дни са обходени местности около селата Добрич и Каснаково, района на язовир "Сивата вода", лесопарка "Кенана" и части от местността "Асенова крепост". Днес търсенето му ще продължи в района около село Клокотница и местността "Асенова крепост", уточниха от полицията, която призовава всеки, който може да даде информация по случая, да позвъни на тел.112 или да посети най-близкото полицейско управление.

В Хасково последното завършило с успех издирване бе на 8 май тази година, когато в града бяха установени 13-годишно момиче и 15-годишно момче, напуснали без да известят Дом за настаняване на малолетни и непълнолетни лица.