Вчера около 19.00 ч. на пътя с. Видлица - с. Чемиш главен инспектор Виктор Михайлов спрял за проверка пикап "Опел Комбо" с пернишка регистрация, шофиран от 36-годишния Л.Д. Оказало се, че мъжът пътува без документи за самоличност и свидетелство за управление на автомобил.
При последвалата проверка станало ясно, че пренася 30 мастербокса цигари "Палас" без бандерол, на стойност около 40 000 лева. За да избегне по-нататъшни проблеми, Л.Д. решил да прибегне до познатия начин и предложил на главния инспектор огромната сума. Той обаче се оказал неподкупен и го задържал.
По случая е образувано бързо производство за предлагане на подкуп, за което перничанинът може да получи присъда до шест години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева. Той е задържан, а по данни на ОДМВР-Монтана вече е осъждан за причиняване на средна телесна повреда.
Иззетите 15 000 кутии цигари са предадени на Регионалната дирекция “Митници”.
Директорът на полицията в Монтана комисар Чавдар Караджов ще награди главен инспектор Виктор Михайлов, който е началник на Полицейския участък в с. Георги Дамяново, уточниха от МВР.