Днес следобед са анулирани полети за Дюселдорф, от и за Будапеща, за Прага, Франкфурт, Лондон, Манчестър, от и за Истанбул, от и за Виена, от и за Варшава,  за Мюнхен, за Цюрих, за Будапеща, за Барселона, за Брюксел, от Дортмунд и от Париж.
Предвидените по разписание кацания се насочват към летищата в Пловдив, Варна, Солун и Белград, обясниха от столичния аеропорт. Самолетът на "Луфтханза" (полет LH1704) от Мюнхен е кацнал във Варна, а на "Суис" (LX1860) от Цюрих - на летището в Солун.

От сутринта имаше проблеми на летището в София с излитащи и кацащи самолети, което предизвика редица закъснения на полетите до затварянето на аеропорта.
От летището в Пловдив до 15.30 ч. са излетели полетите на "Бритиш еъруейз" за Лондон, на "Ер Франс" за Париж, на "България ер" за Милано, Берлин, Виена, както и на "Флай Ники" за Виена.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН заявиха по-рано днес, че мъглите са нормални за този период от годината и при тази метеорологична обстановка, съобщи "Фокус".
В края на миналата година заради мъгла летището бе блокирано няколко дни.

Температурите утре сутрин в низините и по-високите полета на страната ще са по-ниски в сравнение с планинските райони. Минималните ще са между минус 3° и 2°, по Черноморието - до 4-5°, в София - минус 3°. Ще има и мъгли, най-трайни в Дунавската равнина и Тракия, макар че късно след пладне ще се разсеят. Времето ще бъде облачно, без валежи. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°.

* Новината е актуализирана до 19 часа


Вижте детайлна прогноза за времето


Летище София е строено малко преди Втората световна война от немски инженери за военни цели. За целта е търсен терен с висока степен на мъгла, за да не може да бъде атакувано от вражески бомбардировачи. За граждански цели е използвано летището в Божурище. След войната военното летище е преоборудвано в гражданско. Преди 2 години беше пусната нова писта.