Жълтият код за валежи, поледица и силен вятър е обявен за Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, показва справка на сайта на НИМХ.

Зимата взе нова жертва, след като през последните няколко дни трима мъже починаха от измръзване в Шуменско, Силистра и община Белослав. 

В кърджалийското село Повет вчера е открит мъртъв 76-годишен мъж, съобщиха от МВР. Трупът е намерен около 11 часа на улица в селото. Улики за насилствена смърт не са открити. Тялото е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница, като вероятната причина за смъртта е измръзване.

Затворен е пътят за Добрич до село Кайнарджа, съобщиха от Областното пътно управление в Силистра. Не пътуват автобуси от автогарата. Засега все още са отворени пътищата за Русе и Шумен, но обстановката се влошава от навявания и от пътното управление препоръчват да не се предприемат пътувания. Има аварирали автомобили, а по трасето до Алфатар на няколко места има преспи и се обмисля възможността да бъде поискан снегорин.

Учебните занятия в Силистренска област се прекратяват до 5 февруари.

В Шуменско вали обилен сняг. Пътят за Русе е затворен за движение на товарни автомобили над 10 т, а по пътя Шумен-Карнобат е забранено движението на товарни автомобили с ремаркета, полуремаркета и без вериги.

Пътят между разградското село Юпер и русенското Черешово е затворен за движение за всички моторни превозни средства, съобщиха от областното пътно управление в Разград. Забраната е по молба от ОПУ-Русе поради усложнената зимна обстановка в региона. От 13 ч. е въведена и забрана за движение на товарни автомобили с тегло над 10 тона по основната мрежа на област Разград.

Снежната покривка в Габровско достигна 33 сантиметра, а в планинските райони - до половин метър. Пътищата от Габрово към Трявна, Дряново и Севлиево са заснежени, но се почистват и опесъчават непрекъснато.
Проходът "Шипка" е затворен за камиони над 10 тона.


Следете прогнозата