В центъра на София беше представен последният модел на финландската бойната машина "Патрия". Компанията производител има намерение да участва в търга за закупуване на 150 бойни машини за Сухопътните войски на България. Предимството на този модел военна техника е в това, че може да се използва и в помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи, съобщи ТВ "Европа".

Янне Реколайнен - вицепрезидент на финландската компания:

"Това е бойна машина "Патрия" доказала своите способности в областта на мобилността защитата на личния състав и огневата способност да поразява цели. Бойната машина е използвана в реални бойни действия в Афганистан."

Тази военна техника лесно може да се трансформира от бойна машина за пехотата в бронетранспортьор, командно-щабна машина или минохвъргачка. На своя сватбен ден вътре във военното съоръжение се качиха и младоженците Емил и Цветомира.

Компанията производител има намерение да участва в търга за закупуване на 150 бойни машини за Сухопътните войски на България. Към момента подобни бойни машини се използват в 7 държави. Сред основните плюсове е това, че производството на бронираната техника може да бъде изнесено във фирмата купувач. По този начин машините ще могат да се ремонтират на място в страната, което ще спестява време.