След продължително боледуване на 49-годишна възраст почина журналистът Евгени Колев. Дългогодишен коментатор за news.bg Евгени не успя да спечели най-важната битка и да пребори тежко заболяване, въпреки усилията си до последно.

"С острия си език, асоциативното си мислене и отказа да оставя текстовете си да плават по течението, Евгени често ядосваше, засягаше, дори дразнеше някои от нашите читатели. Но именно това беше и целта му - да провокира, да размисля, да подсеща, че в потока от новини и факти има логика, която трябва да бъде откроена. Сигурни сме, че Евгени Колев ще липсва дори и на тези, които не споделяха неговите политически възгледи", пишат колегите от news.bg.

Евгени Колев е роден на 9 май 1969 г. в София. Образованието си завършва в СУ "Св. Климент Охридски", а работата си в медиите започва като стажант-репортер в програма "Хоризонт" на БНР през 1992 г.. Работил е в радио "Експрес", "Витоша", "7 дни", в Балкански информационен пул (БИП), вестниците "Малък вестник", "Дума", "Континент", вестник "Експрес". Публикувал е свои материали в списанията "Европа 2001", "Епоха", "Вестник за народа".

Пет години е офицер, впоследствие държавен служител, в дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" на МВР. 

Поклонението ще бъде в неделя от 13.30 часа в траурна зала "Амбър", кв. "Орландовци", ул."Кожарска" №2.