Тази нощ си е отишъл Явор Кръстев - бащата на Яна, убита през 2011-та в Борисовата градина, съобщи  във Фейсбук журналистът Мартин Карбовски.

"Явор си отиде без възмездие и без да получи справедливост. След 7 години битка за истината за жестоко отнетата му дъщеря. Само преди седмици стана ясно, че Върховният касационен съд дава 20 години в затвора за Чеци - убиецът на Яна, като 7 от тях ще му бъдат приспаднати от престоя в предварителния арест, а след още 5 години той ще може да поиска предсрочно освобождаване. И наистина да излезе. Как понася това един баща? Един човек, който въпреки болката, не спираше да търси справедливост и възмездие. Но не е попаднал на държава...", коментира водещият на предаването "Втори план".

След като съдът произнесе окончателната присъда, самият Явор Кръстев коментира:

"Защо ВКС не признава експертизите, че е била убита по особено жесток начин? Яна беше смляна. Принудихме се да я погребем в закован ковчег. Мисля, че с тази 20-годишна присъда правораздавателната система не взима нещата в свои ръце. Тогава съм принуден аз да ги взема. Аз да раздавам присъдата. Какво да правя? Моят живот вече приключва. Аз ще го намеря и ще го пратя там, където му е мястото, а аз ще отида на неговото място".

Бащата заяви още, че иска правова държава. И подчерта, че през цялото време "храним убийците на децата си" - издръжката на един затворник е 1000-1800 лева.

"Призовавам моите колеги по съдба да се обединим за промени в НПК. За връщане на смъртната присъда", каза Кръстев.