След инцидента 36-годишният младши автоконтрольор от "Пътна полиция" В. Х. е откаран във Военна болница, където е бил прегледан и по-късно освободен.

Около 21 часа, в района на бул. „Цар Освободител", служителят на КАТ направил забележка на водач на таксиметров автомобил. Поводът бил, че шофьорът е спрял на пешеходна пътека и трябва да премести автомобила, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След като водачът не изпълнил полицейското разпореждане, се наложило униформеният да повтори предупреждението. Нарушителят отново не се подчинил, слязъл от таксито и ударил служителя на реда в гърдите.

На място веднага са пристигнали три патрулни коли, екип на "Автомобилна администрация" и линейка.

46-годишният шофьор (първоначално МВР съобщи, че е на 56 г. - б.р.), който е криминално проявен и осъждан за убийство, е задържан за 24 часа. По информация на БНР той се казва Борис Симеонов Тасев и е бивш охранителен полицай, работил в Първо РПУ до средата на 90-те години. Той е бил освободен предсрочно от затвора през 2005 година, но му е било забранено да напуска страната, съобщи 24 часа". 

От прокуратурата уточниха, че срещу Тасев е образувано бързо производство за умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му, за което Наказателният кодекс предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода. Законният срок за провеждане на разследването по бързото производство е 7-дневен.

От "Автомобилна администрация" съобщиха, че при направената веднага проверка е установено, че таксиметровият шофьор има три тежки нарушения - няма удостоверение за психологическо изследване (психотест), не предоставя пътна книжка и на фискалния бон от касовия апарат не е изписано неговото име като данъчно задължено лице. Съставен му е акт за административно нарушение.

По повод информацията, че шофьорът е осъждан, директорът на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов заяви, че когато Тасев е придобил удостоверение да извършва тази дейност е представил чисто свидетелство за съдимост.

След това законът не изисква да ни представя актуално свидетелство, работодателят е трябвало да му изисква такова, предстои проверка във фирмата, която е голяма столична компания, най-голямата”, каза още Цветанов.

По-късно управителят на таксиметровата компания "ОК Супертранс" Людмил Лазаров потвърди, че в свидетелството за съдимост на Борис Тасев пише, че той е неосъждан. Той добива право да упражнява професията през 2011 г., а във фирмата започва работа през 2013 г. и до момента не са имали проблеми с него. 

Пред мен е свидетелството му за съдимост, в което се казва, че въпросното лице не е осъждано. Аз го държа в ръката си, оригинал. Това свидетелство е издадено от Софийския районен съд", каза той, цитиран от Дарик радио.

Лазаров подчерта, че Тасев дори има "златен" талон от КАТ и от 2010 година той не е извършил никакво нарушение.

Причината, че в свидетелството му за съдимост не е отразена присъдата вероятно е, че след изтичане на давностния срок за извършеното от него престъпление, е бил реабилитиран.