След тежка, животоспасяваща операция той е настанен в Централната реанимация на "Пирогов", съобщиха от болницата. Багата е на апаратно дишане и има реален риск за живота му, съобщи дежурният лекар в Централна реанимация.

Група от около 8 души с палки се е нахвърлила върху компанията
, в която е бил Благой Иванов – Багата. В 5.10 часа тази сутрин е получен сигнал от "Пирогов" за настанен пациент Благой Александров Иванов – Багата, 25-годишен, със свободно проникваща рана. Оттам са уточнили, че мъжът е намушкан под мишницата, раната е много дълбока, стига до сърцето, състоянието му е тежко и в момента го оперират. Пострадали са още двама души, инцидентът е станал в заведение на ул. "Граф Игнатиев" 12.

Другите двама пострадали са 30-годишни, като и двамата са криминално проявени. В заведението са нахлули 7-8 души, които са били с палки, нахвърлили са се върху компанията. В мелето фактически е пострадал Благой Иванов – Багата и е бил намушкан. Употребено е било доста голямо количество алкохол.

Установени са тези, които са били вътре в заведението, тепърва предстои техният разпит – за това какво се е случило, как точно е станало, за какво е възникнала свадата. Самият инцидент е станал за много кратко време. Досъдебното производство се води в 1 РПУ, група от СДВР е извършила огледа.

Благой Александров Иванов – Багата е роден на 6 октомври 1986 г. Той е български самбист, който е спечелил световния шампионат по бойно самбо в Сан Петербург през 2008 г. Благой Иванов е бил национален състезател по джудо в тежка категория. През 2009 г. прави дебюта си в смесените бойни изкуства в България.
След това подписва сделка за три срещи с японската организация World Victory Road (WVR). Първата му среща е срещу ветерана Казуюки Фуджита през 2009 г. Въпреки, че чупи двете си ръце, Иванов го побеждава с решение на съдиите.

Благой Александров Иванов – Багата е спортист, свободни борби, един от най-добрите наши MMA-борци.

Смесените бойни изкуства (от английски mixed martial arts), по-известни като MMA,  са тип боен спорт, който включва различни бойни техники, с помощта на които да се постигне победа над опонента. MMA бързо набира популярност в последните години.

Преди две години световният шампион в категория до 84 кг  Михаил Ганев беше наръган с нож. Инцидентът стана в габровска дискотека, когато по време на спречкване между няколко души, той бе намушкан 5 пъти с нож. Като по чудо острието не бе засегнало важни органи на бореца и нямаше опасност за живота му. Година след инцидента нападателят на Михаил Ганев- Владимир Иванов, е пуснат под домашен арест.