Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и негови колеги са влезли без разрешение в затворения аквапарк в Благоевград. За това съобщават от Общината, като определят акта на политика като "грубо неспазване на закона". 

Петков е придружавал кандидат-кмета на ПП за Благоевград Методи Байкушев, който е искал да покаже, че аквапаркът не е заграден и няма указателна табела, от която да става ясно, че влизането е забранено.

"Днес в Благоевград бившият премиер Кирил Петков и свитата му нахлуха без каквото и да е разрешение в сградата на Аквапарка в града, която е не само публична общинска собственост, но и е затворена със заповед, тъй като е опасна за ползване. Това е не само грубо неспазване на закона, но и с действията си Петков е застрашил живота на граждани и служебни лица, канейки ги на територията на разрушеното съоръжение без законово разрешение", посочват от Община Благоевград на страницата си във Facebook.

Оттам добавят, че на място веднага са пристигнали служители на общинския "Инспекторат", които са опитали да предотвратят незаконосъобразното нахлуване, но са били спрени от охраняващите бившия премиер служби на НСО.

"Припомняме, че общински "Инспекторат" неколкократно е залавял крадци на мястото на опасния обект, за които сме сезирали МВР и Прокуратурата. В тази връзка, от Община Благоевград припомняме, че законите важат за всички", подчертават от общинската администрация.

И добавят, че снимането на предизборни клипове в затворени общински обекти и всякакви предизборни прояви там се допускат само с разрешение от местната власт с цел именно безопасност за здравето на присъстващите.

"Ако такова разрешение бе поискано по установения ред, то щеше да се получи със съответните инструкции за спазване на безопасност. Всеки е добре дошъл в община Благоевград, включително и Кирил Петков, стига да спазва законите и правилата", категорични са от Общината.

Малко след това пред "24 часа" кандидат-кметът на ПП за Благоевград Методи Байкушев заяви, че целта била да се покаже "безстопанствеността на общината, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали".

"Това становище е скандално. Мястото е символ на безстопанствеността на общината. Имотът е публична общинска собственост, който не е ограден и обезопасен. Всеки гражданин може да влезе. Няма и указателна табела, от която да става ясно, че влизането е забранено. В басейните има застояла с години вода, разхождат се бездомни кучета. Целта ни беше да покажем точно безстопанствеността на общината, която трябва да си загради и пази имота и съоръженията, които все още са останали", коментира Методи Байкушев.

Малко по-рано съпредседателят на ПП говори пред журналисти по актуални теми, включително коментара на Бойко Борисов, че ПП слага само свои кадри на ключови позиции, дейността на и.ф. гл. прокурор Борислав Сарафов, предстоящите за приемане от НС закони, убийството на Алексей Петров, както и завръщането на бизнесмена Васил Божков от Дубай.