Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев посети УМБАЛ "Софиямед". При посещението си в университетската болница здравният министър д-р Асен Меджидиев разговаря и с Негово Светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски, който беше приет в УМБАЛ "Софиямед" преди дни.

Патриарх Неофит остава в болница за диагностика и лечение. 

Вчера бе съобщено от лечебното заведение, че Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит e приет заради обостряне на хроничните му заболявания.

Това е втори път за тази година, в който патриарх Неофит постъпва в болница. През май претърпя инцидент, при който при падане счупи бедрената си кост и беше опериран.

В "Софиямед" здравният министър заедно с управителя на лечебното заведение д-р Йордан Пелев обсъдиха готовността на болницата за посрещане на евентуална по-тежка COVID-вълна, обезпечеността на лечебното заведение с болнични легла, кадровия ресурс на болницата и т.н. "Въпреки че експертите, на база показателите, които следим, не очакват вълна с мащабите на предишните, за мен и екипа ми е ключово да подготвим системата. Целта е хората да са спокойни, че при необходимост ще им бъде оказана качествена и навременна медицинска помощ, а лекарите и сестрите да работят в максимално предвидима обстановка", коментира д-р Меджидиев.