Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата, съобщават от АПИ. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.

От 14.00 до 20.00 ч. на АМ "Люлин", в участъка от км 9+350 до км 10+875, ще има две ленти за движение в посока София и една за Перник, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Целта е улеснение на трафика и повишаване на безопасността на движение в района на активизиралия се свлачищен процес при км 9+600 на магистралата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и стриктно да спазват поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта от 50 км/ч. Алтернативният маршрут за тежкотоварни автомобили до 12 тона е по път I-1 - от пътния възел Драгичево-Владая- София и обратно, а за леки автомобили - по път III-1801 Перник-Мало Бучино-Суходол и обратно.

За улеснение на трафика през Владая - по път I-1 /Е-79/, от 10.00 до 20.00 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно, посочват от агенцията.