Малката Емили е родена в първия ден на Новата 2019 година в 4 часа и 39 минути сутринта със секцио по спешност. Тя е първото дете за семейството и има перфектните мерки 3 кг и 300 грама при ръст 52 см.

Последното бебе, проплакало в Родилното отделение на Болница ВИТА за изминалата 2018 година е момче. Общо за 2018 г. в болница ВИТА са родени 573 деца, което е доста повече, сравнено с 2017 година.

Според д-р Чорбова, която ръководи Родилното отделение в Болница ВИТА, въпреки общия спад в статистиката на раждаемостта на национално ниво: " В нашата болница имаме добра новина - ражданията се покачват с всеки изминал месец, благодарение на новата ни модерна база, както и на прекрасните ни специалисти.

Новопостроената сграда на Болница ВИТА на улица "Филип Кутев" 10 е оборудвана с модерна апаратура и позволява на всички пациенти да се докоснат до едно различно здравеопазване на европейско ниво. Това е и причината все повече родилки избират да дадат живот на децата си при нас."

Благодарим на чудесния екип от специалисти, които помогнаха Първото бебе за годината да дойде на белия свят, а това са д-р Чорбова, д-р Николов, д-р Иванова, на анестезиолога д-р Грозев, както и на акушерките Цвети Димова, Първанова и Краси Кьосева.

Снимка: Болница ВИТА