Лекарят от Отделението по патоанатомия към УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора д-р Теодор Стаматов, който е изготвил съдебномедицинската експертиза на 18-годишната Дебора Михайлова след нападението й от 26-годишния Георги Георгиев, е временно отстранен от длъжност.  

"Считано от днес, 01.08, е прекратен трудовия договор на лекаря, изготвил медицинската експертиза на 18 годишното момиче от Стара Загора, до приключване на разследването", написа в профила си във Фейсбук изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев.

Именно д-р Стаматов е съдебният лекар, който е определил нанесените на момичето 21 прорезни рани, които са били зашити с 400 шева като "лека телесна повреда". 

Преди няколко дни съдебният лекар отказа да коментира заключенията си, като заяви, че докато тече досъдебното производство по случая, не може да дава изявления пред медии.

По-рано днес изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов поиска и получи оставката на заместник-окръжния прокурор на Стара Загора Георги Видев, който е бил обвинителят, поискал от съда отмяна на наложената мярка за неотклонение "задържане под стража" на 26-годишния Георги Николаев на заседанието на 5 юли.