Със заповед на областния управител проф. Добромир Добрев бедственото положение на територията на общините Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново, Каспичан и Хитрино, считано от 16 часа днес, се отменя, съобщиха от областната администрация в Шумен.

Обстановката в засегнатите общини постепенно се нормализира и тежката ситуация е овладяна след бурния вятър, блокирани пътища, снегонавявания, прекъснато електроснабдяване и водоснабдяване.

Действията по преодоляване на всички щети продължават и всички структури в тези общини започват да функционират нормално, посочват от държавната институция.

Екипите на "Електроразпределение Север" са на място и работят по отстраняване на авариите и пускане на захранването към селата Векилски, Пет могили, Каравелово и Красен дол в община Никола Козлево и село Тодор Икономово в община Каолиново. До края на деня се очаква електрозахранването в тези населени места да бъде възстановено.

Водоподаването поетапно се възстановява след пускане на захранването към съоръженията на ВиК-Шумен, допълват от областната администрация.

Малко по-рано и община Аксаково, където имаше 25 души, блокирани в хотел заради снегонавяванията, отмени бедственото положение.

Във Варна все още бедственото положение не е отменено.