И днес три от централните столични кръстовища остават блокирани от протестиращи - кръстовището на Орлов мост, при Софийския университет и при бул. "Цар Освободител". Пред Общината във Варна е издигнат палатков лагер, а пътят между Хасково и Стара Загора остава затворен.

Заради блокадите в София остават промените в маршрутите на 17 линии от столичния градски транспорт. Шофьорите на автомобили могат да преминават по бул. "Дондуков".

Пред Ректората остава и микробусът на майките на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива", а палатковият лагер пред СУ се разраства трети пореден ден.

Хората от палатките заявиха пред БНР, че нощта е минала спокойно без провокации и без да се налага намеса на полицията.

На Орлов мост основен проблем е грижата за реда и най-вече да не се пречи на хората, които живеят в района.

"Относително спокойно, има нови присъединили се, има и някои, които вече са си тръгнали по всякакви семейни и лични причини, но за сметка на това идва други. Мислим една оперативка да направим по обед и още малко да стегнем правилата тук, защото има хора, които живеят наоколо, искаме и те да са спокойни на всяка цена", заяви пред БНР Анжела Адамова от гражданско движение БОЕЦ.

Опънатите палатки и шатра в центъра на Варна също наложиха да се направят алтернативни маршрути за автобусите, тъй като движението е спряно по булевардите "Мария Луиза" и "Осми Приморски полк" в участъка между ул. "Шипка" и бул. "Цар Освободител".

Затворено за движение е и едното платно на бул."Княз Борис" от Икономически университет посока Севастопол.

Снощи полицията сложи метални ограждения около лагера, за да осигури безопасността на демонстрантите. Нощта в морския палатков лагер е преминала спокойно.

И протестиращите старозагорци прекараха още една нощ на пътното платно. Те настояват да бъдат пропуснати от полицията до детелината на автомагистрала ,,Тракия" и твърдят, че са блокирани от органите на реда.

От полицията казват, че го правят с цел безопасност.

До края на деня протестиращите ще излязат с официално становище дали ще входират или не писмо в община Стара Загора, с което да се придвижи процедурата по разрешаване на автошествието им през детелината на АМ "Тракия".