2-годишното момченце, което падна от стълбищна площадка в МБАЛ "Св. Анна" във Варна, в момента е в операционната. По предварителна информация детето е със счупен череп, има кръвоизлив в мозъка и тежка двустранна контузия на белите дробове. Лекарите опитват да го спасят, но животът му е в опасност и състоянието му е изключително тежко.

Пострадалото 2-годишно дете в болница "Света Анна" във Варна е на паднало от около три етажа височина. Това съобщи говорителят на ОДМВР - Варна Ивана Милева.

"Детайлите около самия инцидент са факти, които ще се изясняват в рамките на досъдебното производство. Детето е паднало от около три етажа височина", каза Ивана Милева. По думите ѝ детайлите около инцидента ще се изясняват. По първоначална информация 2-годишното дете е паднало през парапета на междустълбищната площадка в старата сграда на болницата. Там се намира родилното отделение. В резултат на това то е получило тежка черепно-мозъчна травма и е в критично състояние.

На извънредна пресконференция зам.изпълнителният директор на лечебното заведения д-р Антон Станев съобщи, че детето не е пациент на болницата, а е било на свиждане в родилното отделение. Предстои да стане ясно защо детето се е намирало в болничното заведение, въпреки обявената грипна епидемия в област Варна. В тази връзка с противоепидемичните мерки, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на област Варна са забранени до 4 февруари.

Следващото заседание на Областната оперативна комисия ще се проведе на 4 февруари от 14.00 часа в Регионалната здравна инспекция във Варна.

Инцидентът станал днес, малко след 10 часа сутринта. Детето е било в болницата с майка си, на свиждане. Младата жена го изтървала за миг от погледа си, докато разговаря, но този миг се оказал фатален.

 

То е паднало от парапета на стълбищна площадка на 3-ия етаж в болницата. То веднага е настанено в реанимация, където му предстоят спешни операции. Лекарите правят всичко по силите си да го спасят, но не дават гаранции.

Детенцето било с майка си на свиждане в болницата. Младата жена го пуснала буквално за миг, за да говори с някой и то тръгнало по стълбите. Не е ясно дали се е спънало, но полетяло и паднало на пода във фоайето.