Операцията на Стефан Данаилов е минала успешно. Това съобщиха от "Бургасмед" за Dir.bg.

"Операцията премина стандартно без инциденти от хирургично и анестезиологично естество. Постави се изкуствена става по предварително определения план. Пациентът е стабилен за ранния следоперативен период. Изведен е в интензивно отделение за следоперативно наблюдение и мониторинг", обясниха от болницата.

"Операцията бе извършена от съвместен екип от лекари от УМБАЛ "Софиямед" и МБАЛ "Бургасмед", ръководен от проф. д-р Андрей Йотов д.м.н. - Началник клиника по Ортопедия и травматология към УМБАЛ "Софиямед", д-р Владимир Иванов - Началник отделение по Ортопедия и травматология към УМБАЛ "Софиямед", д-р Анатоли Пацов - Началник отделение по Oртопедия и травматология на МБАЛ "Бургасмед", д-р Людмил Върляков - Началник ОАИЛ към УМБАЛ "Софиямед" и д-р Златко Янев - Началник ОАИЛ към МБАЛ "Бургасмед"", допълват от лечебното заведение.

Операцията е продължила около 2 часа.

Припомняме, че Стефан Данаилов бе докаран в болницата, след като е паднал на вилата си в Приморско във вторник. В сряда не се почувствал добре, което е накарало негови близки да повикат Бърза помощ. След направени прегледи в болницата бе установено, че той е счупил шийка на бедрената кост.