Това съобщи пред БНТ заместник-градският прокурор на София Роман Васлив.

"Ще ви кажа, че откупът е даден, въпреки че той е убит. До такава степен са стигнали определени хора. След като е убит, е даден и откуп", заяви магистратът.
Той обаче отказа да уточни дали близките не са разбрали, че е убит и постфактум са дали парите.

Тялото на Лефтеров беше изкопано в подножието на Плана планина, след като един от бандата, който е в ареста, направил разкрития пред прокуратурата. След неговите показания, в събота бе изровено и тялото на друг известен автокрадец - Иван Петров-Сапата. За него се смята, че е предоставил откраднатия автомобил БМВ, послужил за отвличането на бизнесмена Киро Киров.

"Мога само да кажа, че на 100% е ДНК експертизата от отношение на Юлиян Лефтеров. По отношение на Иван Сапата съдебно-медицинската експертиза я приключваме и имената на неидентифицирания труп все още не бих искал да коментирам", лаконичен бе Роман Василев.

"Нека да не правим анализи и да си правим свободни съчинения защо и как някой е бил отвлечен, и къде е бил намерен. Оставете тези неща на разследването. Само искам да насоча вниманието на това, че тези хора, които извършват такива показни убийства и конспиративно заровени трупове, сами разбирате, че това са хора, които са паднали много ниско в морален и в етичен аспект. И към такива хора нито прокуратурата, нито МВР ще има каквито и да било задръжки във всяко едно отношение. И мисля да спрем на този етап, ще дойде време, когато ще разберете цялата истина и това ще стане с обвинителните актове, които ще бъдат внесени", заяви още зам.-градският прокурор.