В Разград завърши фестивалът "Белите нощи", който се превърна в емблематично за Лудогорието събитие.

Всички снимки вижте тук>>>

Всяка година в две поредни нощи, винаги на Еньовден, музеите отварят широко вратите си до полунощ за многобройните си гости, които да се докоснат до богатството на регионалното и национално богатство.

Снимка: БТА

През втората вечер на културната проява в интерактивният музей бяха експонирани Златната маска на тракийския цар Терес (4-ти в. пр.н.е.) и глава - бронзова статуя на Севт трети - ( 4-ти- 3-ти в. пр.н. е.) от фонда на Исторически музей "Искра" - град Казанлък.

Снимка: БТА

По-късно сред руините на римската крепост "Абритус" посетителите имаха възможност да се насладят на представлението на танцьорите от балетна школа при народно читалище "Развитие 1869" - Разград и зрелищният огнен спектакъл на група "Темп" - град Враца, които представиха "Светлината на огъня" и "Дионисиев ритуал".

Снимка: БТА

"Идеята за фестивала "Белите нощи" възникна преди повече от 15 години, като целта ни беше да потърсим атрактивна форма за представяне на това, което съхраняват културните институции в Разград", обясни експертът "Връзки с обществеността" в община Разград Радка Минчева.

Снимка: БТА