Виртуалното изложение "Уча в чужбина" представя всичко важно за учениците, кандидат-студентите и техните родители - от езикови сертификатни подготовки, кариерно ориентиране и избор на университетска специалност, през селекция на университети и държави спрямо личния профил и финансови параметри на кандидата. То ще се проведе на 28 и 29 март, като от него ще получите ценни съвети за спецификите и подготовката за университетските приемни изпити, изграждане на портфолио, интервюта и прослушвания.

Кандидат-гимназистите могат да проведат лично интервю с директорите на престижни пансионатни училища или да подадат онлайн заявката си за участие в конкурс за академични или футболни стипендии.

Всички ученици над 8 години могат да разгледат предложенията за атрактивна лятна езикова ваканция както в Европа, така и в САЩ, за да преживеят едно незабравимо пътуване, което ще бъде и изключително полезно за подобряване на чуждоезиковите им умения.

Кое е различното тази година

С виртуалното издание на изложението "Уча в чужбина" всеки посетител може без усилие да се свърже с университети, училища и езикови центрове от цял свят.

Само с един клик може да проведе конферентен разговор с представител на избраното учебно заведение или да зададе въпросите си в чата.

Разстоянието няма значение, защото можете да се свържете с желания университет или училище, без да напускате комфорта на дома си.

Какво представлява платформата

Предимствата на технологичния свят ни дават възможност да преодолеем по-лесно ограниченията, които ни налага епидемичната обстановка.

Ето как благодарение на многофункционалната платформа всеки може да "посети" изложението без дори да става от дивана. Достатъчно е да разполага с компютър или телефон и Интернет връзка. Всички щандове на изложителите са разположени в своеобразна зала и всеки виртуален щанд предлага огромно количество полезна информация, каталози, видеа, презентации и галерии със снимки, които можете да разглеждате с часове (24/7).

В рамките на "работното време" на Изложението на 28 и 29 март от 11:00 до 17:00 часа българско време на разположение на посетителите ще бъдат и представителите на учебните заведения и образователните консултанти, готови да отговорят на всички въпроси в чата или да осъществят конферентна или индивидуална връзка, с онези които са заявили желание за среща.

Как желаещите могат да се включат

Всеки който търси възможности за обучение в чужбина и България е поканен да се свърже с университети, училища и езикови центрове участници в изложението, напълно безплатно.

За достъп до Изложението е нужно само попълването на кратка регистрация и получаване на код за достъп.

Регистрирайте се още сега и посетете Изложението на 28 и 29 март 2020: https://vefbulgaria.com/

Кои са участниците в изложението

В Изложението ще вземат участие учебни заведения предлагащи програми в следните направления:

  • Езикова подготовка (учебни центрове предлагащи сертификатна подготовка, курсове за общите нива на съответния чужд език, както в чужбина така и в България и множество ваканционни езикови програми)
  • Средно образование (елитни пансионатни училища от цяла Европа, както и английско средно образование в България)
  • Висше образование (университети предлагащи подготвителни години, бакалавърски, магистърски и докторски степени на обучение)
  • Консултантски щандове по държави - Великобритания, Нидерландия, Германия, Австрия и др. разговори с експерти във всяка от изброените сфери, от които можете да получите обективен и независим съвет, за да може да направите съпоставка на различните възможности за обучение, които съществуват.
  • Кариерна ориентация (консултации и онлайн кариерно тестуване могат да заявят всички ученици от 10, 11 или 12 клас, които все още не са избрали бъдещата си университетска специалност или искат още веднъж да препотвърдят избора си).

По време на Изложението посетителите ще могат да получат информация за образователните възможности и изискванията за прием без ограничения във всички университети в съответните държави - повече от 120 университети във Великобритания, 30 в Нидерландия и над 300 в Германия и Австрия.

На консултантските щандове ще се обсъждат възможностите за комбинирано кандидатстване за специалности на английски, немски език или френски език в няколко държави - спрямо съответните срокове, процедури, изисквания за прием.

Всеки посетител ще може да получи актуална информация за учебните такси, студентското финансиране и разходите за издръжка в най-популярните образователни дестинации - Великобритания, Ирландия, Нидерландия, Скандинавия, Австрия и Германия.

"Светът е голям и предлага изключително разнообразие от образователни възможности, и единствено технологичното чудо на виртуалното изложение може с един клик да свърже учебни заведения от цял свят с потенциалните им ученици и студенти от всяко кътче на България", казва Бистра Илиева, управител на организаторите на събитието "Дарби".

Извънредните обстоятелства около усложнената епидемиологична обстановка, затворените граници и забраната за пътуване още по-категорично са затвърдили в тях убеждението, че виртуалната среда ни дава свободата да се информираме безпрепятствено.

Изложението "Уча в чужбина" е доказало от дълги години ползата си за добрата информираност на учениците, кандидат-студентите и техните родители, създавайки им до голяма степен комфорт и спокойствие, че знаят какво им предстои и могат да направят информиран избор за следващите образователни и кариерни стъпки.

Бистра Илиева разказва, че в историята на Изложението се очертават два преломни момента:

"Събитието през януари 2007 година, когато България стана член на ЕС и многократно се увеличиха възможностите за обучение в чужбина, а нашето изложение се утвърди като единственият достоверен източник на информация и съвети, на което многобройните посетители се довериха. Изданието на Изложението от март 2020 също обещава да е новаторско и много полезно за посетителите. Благодарение на направения голям технологичен "скок", събитието ще бъде първото в България изложение за образование, което ще се състои изцяло във виртуалното пространство."

Кръгът посетители, на които Изложението ще предложи образователен шанс и съвети, е много широк. Всички ученици от 1 до 12 клас, както и техните родители могат да се запознаят с възможностите за езикова подготовка, кандидатстване за средно и висше образование, както и включване в множество допълнителни курсове и занимания по интереси. Студентите в бакалавърска степен могат да направят проучване за предлаганите магистратури и консултация за предстоящите им кариерни стъпки.

"Всеки който, независимо от възрастта си, иска да добави още един чужд език или допълнителни професионални умения към автобиографията си също ще открие атрактивни предложения", пояснява Бистра Илиева.

Условията за кандидатстване за прием през септември 2020 г. остават непроменени, но част от процедурите преминават онлайн. Някои университети предлагат удължаване на сроковете за подаване на документи.

Бъдещите кандидат-студенти и техните родители искат да се информират за принципните процедури и условия, с които трябва да се съобразяват, когато дойде време за кандидатстване. Трябва да се знае, че промени се наблюдават при всяка следваща кампания почти във всяка държава и тук е важно да се проследят какви са тенденциите, ако искаме да сме подготвени за предстоящите промени.

"Дългогодишният опит в академичното и кариерното консултиране и проследяването на тенденциите в образователната сфера, ни дават възможност да предложим на посетителите на Изложението най-оптималните решения за личностно и кариерно развитие. Ярка отличителна черта на нашите събития са професионално представените семинари с най-актуалната и пълна информация в сферата на образованието. И най-вече това, че всеки посетител може да проведе и своя лична среща с независим консултант, за да съумее да съпостави и отсее огромното количество информация от посещението на щандовете на отделните учебни заведения", казва още Бистра Илиева и допълва, че така всеки може да осмисли приоритетните за него критерии при взимането на решение с какво и къде да продължи развитието си.