Видинският областен управител Момчил Станков отправи призив към министъра на отбраната Красимир Каракачанов - армията със своите възможности да помогне на Видин в борбата на града с коронавируса.

Това стана ясно на пресконференция в града днес, който е водещ по статистика със заразени. Относно болницата, която е накрая на своя капацитет. Станков се обърна към лекарите и медицинските сестри от региона да помогнат на медиците от МБАЛ "Св. Петка" във Видин в борбата им с многото заразени с коронавирус , които се лекуват в здравното заведение, съобщи "24 часа".

Освен многото заболели медици от тази болница, 30 души от медицинския персонал от началото на април досега са подали молби за напускане.

Според Станков това прави положението на болницата още по-тежко. Видинският губернатор каза още, че в областта няма достатъчно ресурси за необходимата цялостна дезинфекция на здравните заведения и населените места. Затова Станков се обърнал за помощ към министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Станков съобщи, че вече има 12 излекувани от коронавирус в областта. Сред тях са лекар и медицинска сестра, които след задължителната карантина ще се върнат отново на работа в болница "Св Петка". Досега регистрираните заразени са 161 души, а 9 са починали.