Хиляди пешеходци в нарушения на пътя. Така изглежда равносметката на "Пътна полиция" след края на акцията срещу неспазването на правилата за пресичане.

За близо 2 седмици "Пътна полиция" е глобила 3000 души заради това, че не са пресичали правилно - не са прекосили пътя на пешеходна пътека, минали са на червен сигнал на светофара или дори са прескачали мантинели или огради, за да преминат на отсрещната страна на пътя, съобщава "Нова телевизия". Но има и виновни шофьори - 450. Те са отнели предимството на пешеходци и заради това са били глобени със 100 лева. От "Пътна полиция" отново обърнаха внимание, че сред глобените пешеходци има и такива, които са пресекли неправилно, докато са водели деца с тях.

Снимка: Нова тв

"По отношение на водачите се допуска недостатъчна концентрация. Не се съблюдава района, в който се кара превозното средство, че е жилищна зона...Не се съобразяват със знаците. А пешеходците не обръщат внимание, много често може би мислят за друго. Пресичат без да се огледат, говорейки по телефон", каза Илия Георгиев от "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция".

Снимка: Нова тв

Такива акции ще има и през следващите месеци. А иначе във връзка с влошаването на времето, което се очаква, пътните полицаи напомниха, шофьорите да бъдат внимателни и да не тръгват на път, ако автомобилите им не са изправни.