Това е било решено на съвещание в Столичната дирекция на полицията тази сутрин, съобщи "24 часа".

Гранична полиция пък ще предостави свои високопроходими джипове. На заседанието са участвали премиерът Бойко Борисов, главният секретар на МВР Младен Маринов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и екипът, който разследва шесторното убийство от Нови Искър.

56-годишният Росен Ангелов бе обявен за общодържавно издирване снощи, като основен заподозрян за жестокото престъпление. Снощи полицията е открила къща във вилната зона на село Луково, в която вероятно се е крил заподозреният. Кметът на Луково Румен Колев разказа, че в къщата е открита храна, включен компютър и е било топло, заради което се предполага, че бившият затворник е успял да избяга малко преди спецсилите да нахлуят в сградата.

В двора са открити следи от стрелба. Росен се е целел в измайсторени от него мишени - навързани на канап бутилки, предаде Канал 3. Освен това мъжът си направил импровизирани фитнес уреди, което предполага, че той е във физически добра кондиция.

Районът е трудно проходим, а профилът на издирвания показвал, че е добре запознат с терена и подготвен да оцелее в планината, разказаха участници в съвещанието.

В дефилето има над 300 къщи, които са необитаеми през зимата и Ангелов може да се укрива в тях. Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от дефилето, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.

През 2007 г. Росен Ангелов е заловен да блудства с 11-годишно момиченце в къща в Луково. Арестуван е и е осъден, но не е излежал цялата си присъда. Срещу мъжа е имало и други сигнали за блудства с малолетни. Още когато е бил войник е бил осъден за търговия с валута.