Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов удължава мерките от началото на извънредното положение в страната, което бе обявено на 13 март 2020 г.

Удължава се срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни тренировки и състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.

Решението става ясно от съобщение на Министерство на спорта, в което се съобщава, че до 31 август няма да се допускат зрители на открити и закрити спортни обекти.

Разрешава се на спортисти под 18-годишна възраст да бъдат с един придружител при колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер.

До края на извънредната епидемична обстановка е задължително поставянето на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.) за служителите, персонала, треньорите и длъжностните лица в спортни обекти и съоръжения за практикуване на спорт на закрито, в зали за танци, басейни, фитнес центрове и зали за фитнес.

Допуска се спортисти и спортуващи да не поставят защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

Изпълнението на заповедта, с която се отменят предишните, се контролира от зам.-министър Стоян Андонов. Новата заповед може да видите тук.