От МВР изтъкват, че тревата е обработена с химически вещества, още докато расте.

Най-опасна е така наречената "билка", която е евтина, но никой не знае какво има в нея. След предозиране с опиата наскоро 14-годишно дете беше прието в болница, припомня Нова.

Най-продаваната дрога на улицата е марихуаната. Цената на по-качествената е около 50 лева на грам. От него средно излизат две цигари. Така една доза излиза 25 лева. Хората, които купуват този вид наркотик, са от 14 до 45-годишни, отбелязват експерти от МВР.

Последният хит на пазара е тревата "Амнезия". По-назад не остава и другият сорт "Хейс".

При "Амнезия"-та има силно активно вещество - тетрахидроканабинол. Има сортове, които растат страшно бързо - от 35 до 55 дни. Криминалисти казват, че всеки, който пуши трева, е склонен да я продава. А най-уязвими са децата. Те дори стават дилъри, за да опитат от скъпата трева.

Амфетамините са едни от най-евтините наркотици. Това е новата синтетика, позната като дизайнерска дрога. Най-масовият амфетамин, който полицията засича, е кристалът. Една доза се предлага от 10 до 30 лева.

Най-евтиният от наркотиците е т.нар. "друсан чай". Струва между 2 и 10 лева. Той бил предпочитан за подрастващите. Има случаи на непълнолетни, приети в болница в прединфарктно състояние след употребата на въпросния наркотик.

Познатият от 70-те години наркотик GHB, известен още като денс наркотик, също силно набира скорост на пазара. На улицата го наричат "Джони". Едно мусче от него стига на двама - трима души да се дрогират в бар. Това е 100% синтетика.