Стотици работници излязоха на протест пред заводите на Миню Стайков и днес. Те се събраха, за да изразят недоволството си от затварянето на обектите. Докарани са организирано с автобуси, но казват, че са отишли на протеста по свое желание, предава bTV.

Вчера Агенция "Митници" запечата данъчните складове за производство на алкохолни напитки в района на Карнобат, свързани с Миню Стайков.

При проверка на митничарите са констатирани редица нарушения по Закона акцизите и данъчните складове. За да бъдат събрани доказателства, от Агенция "Митници" затваря обектите за първоначален срок от 48 часа, който може да бъде удължен.

"Констатирани са множество нередности по Закона за акцизите и данъчните складове. Ще бъдат предприети действия за обезпечаване на доказателствата чрез запечатване на обектите при първоначален срок от 48 часа, съгласно реда на ДОПК. Мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд", коментираха официално от митниците.

Припомняме, че Специализираната прокуратура влезе в началото на септември в офисите на "Винпром Карнобат", "Сис индъстрийс" и "Топаз мел" в акция срещу укриване на данъци и пране на пари. Тогава бизнесменът Миню Стайков и още 10 души бяха задържани.