Добре съм. Благодаря за загрижеността на всички, които ми звъните и пишете. Извинете ме, че в момента не мога да ви отговоря. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе приета за лечение във Военномедицинска академия след положителен тест за коронавирус. 

Тя се е почувствала зле следобяд, след като присъства в заседанието на Народното събрание. Веднага си е направила тест, който се е оказал позитивен. Очаква се нареждане на Столичната регионална здравна инспекция за това дали се налага да бъдат направени нови тестове на депутатите от БСП.

В предаването "Панорама" по БНТ проф. Георги Михайлов от БСП заяви, че Нинова е в добро състояние. Преценката за хоспитализация е на специалистите на ВМА.

"Като лекар, не смятам, че нещата са сериозни, като клинична симптоматика. И смятам скоро време да я видим сред нас", каза проф. Михайлов.

"Пожелавам на всички българи здраве и кураж. Бъдете внимателни и се пазете. С много уважение и признателност към лекарите и медицинските работници, които рискуват себе си, за да спасяват нас.  Знам, че ще се справим", допълни Корнелия Нинова.

Постът й обаче предизвика и недоволни реакции в социалната мрежа, като мнозина попитаха лидерката на социалистите защо е приета веднага в болница, а обикновени граждани, дори в по-сериозно състояние, биват връщани от лечебните заведения. 

На Димитровден в болница бе приет и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е и заместник на лидера на БСП. Москов дал положителен тест за коронавирус и още на 21 октомври бил карантиран, но по-късно здравословното му състояние се влошило и се наложило да бъде хоспитализиран.

Положителни проби за Covdi-19 дадоха също Кирил Добрев от Националния съвет на БСП и депутатите от левицата Иван Иванов, Анна Славова и Драгомир Стойнев.