На 5 февруари 64-годишната Елена Горанова загина на място при падане на корозирал панел от осветлението на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", който проби черепа й.

Вчера Николай Николов намери сили да се срещне и разговаря с новия директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Пирин Пенчев, за да намери отговори, предаде Нова телевизия.

"Сестра ми не можем да я върнем, така че оттук нататък трябва да бъдете коректни и да вършите работата както трябва, а не след като стане инцидент, тогава да се започва - да се търсят виновни и причината”, обърна се към Пенчев оцелелият по чудо мъж.

Николов не вярва, че ще има обвинен за трагедията.

Според мен няма да има наказан и всичко ще се потули, ще се размие и ще се прехвърли в миналото. Както виждате 12 години не се е направило нищо, сега да се направи, няма да стане”, допълни той.

От своя страна новият шеф на АПИ изказа съболезнования и увери, че се взимат мерки за обезопасяване на най-лошите пътни участъци.

"Ще се опитам да направим всичко възможно да обезопасим част от републиканската пътна мрежа, ако трябва и да ги затворим, ако не са безопасни, да не се повтаря повече”, заяви Пирин Пенчев.

У нас има 34 тунела. Ревизията показва, че 16 от тях са в критично състояние - в Ловеч, Велико Търново, както и всички тунели по магистрала "Хемус" без "Правешки ханове". Шофьори обаче се страхуват. Липса на осветление, ледени висулки и разрушени стени заплашват пътуващите през двата тунела по трасето Русе - Свиленград, край Велико Търново. Сериозни проблеми има и с тунелите край Ловеч.

В момента експерти преценяват къде ремонтите трябва да започнат най-спешно.