Това снощи не е изход от кризата, а черна дупка, от която няма излизане за нас като общество! Кой иска това, попита от страницата си във фейсбук Николай Младенов, бивш външен министър и настоящ специален координатор на ООН за Близкоизточния мирен процес.

Постът му е по повод напрежението пред Румънското посолство на бул. "Ситняково" от вечерта на 17 август, когато протестиращи потрошиха стъклата на автомобил на майка с две малки деца, която се опита да премине през блокираното кръстовище.

Ето какво написа Николай Младенов:

"България, през каквито и проблеми да е минавала, винаги е била пример за толерантност и разумни решения. Били сме пример за разум на Балканите, за това, че знаем кога да спрем в противопоставянето. Точно затова българската демокрация се гради върху съгласие и диалог, не върху конфронтация и сблъсъци. Спрете и се замислете какво видяхме снощи. До това ниво ли сме паднали!? Спрете и се замислете какво се случва с протеста на младите хора. Те не излязоха на улицата, за да издигат ковчези и бесилки. Те не излязоха на площадите, за да може някой да напада жени с деца! Те излязоха свободни и поискаха модерна и демократична България с нулева корупция. И ние трябва да ги подкрепим. Да ги подкрепим и срещу онези, които искат да използват техните искания, за да превърнат България в това от снощи. Това снощи не е изход от кризата, а черна дупка, от която няма излизане за нас като общество! Кой иска това?"

Вижте поста тук.