Ледени стаи, счупени врати и неработещи уреди в хотел 4 звезди е заварила група студенти във Велико Търново на 8 декември. 

Вместо в лукс младите хора били настанени в стаи - без топла вода и отопление. Обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела, твърдят потърпевшите, всеки от които е капарирал по 108 лева. Когато пристигат обаче реалността се оказва далеч от звездната категория.

За проблемите и лошите условия - единствен от компанията пред камерата се осмели да разкаже едно от момчетата. И то без да показва лицето си. Останалите - въпреки, че ни подадоха сигнала - се страхуват и отказват да застанат пред камерата. Разказват обаче, че стаите в които са настанени, не били отоплени, а климатичната система изпускала само студен въздух.

"Имаше климатик, но той не работеше, много хора искаха духалки от рецепцията, за да се сгреят. Като цяло навсякъде в хотела, в механата беше студено, а банята беше адски студена - там водата беше хладка и не ставаше за къпане. Някои хора се наложи да спят с връхни дрехи. Една жена каза, че децата й спят с якета", разказа пред Нова телевизия потърпевшият, който каза, че бравите са били счупени и се е наложило ключар да идва в работно време, за което си платили.

След сигнал до държавните контролни органи е извършена проверка на условията на място, каквото са правили и през септември. 

"За съжаление, нито едно от това, което установихме миналия път, не е изпълнено, старото крило, което беше предвидено да се затвори, е видно че функционира. Никакъв ремонт не е извършен и туристическата услуга категорично нарушава права на потребите", заявиха проверяващите и подчертаха, че тече процедура по намаляване на категорията, но преди това трябва да има наказателно постановление от съда.

От хотела обаче твърдят, че не са имали никакви оплаквания на празника и според тях хотелът бил топъл и имало топла вода.

"Според мен има върху какво да работим, полагаме доста усилия да подобрим качеството на продукта. От предишната проверка започнахме да реновираме - лобито, 17 стаи на втория етаж", каза още Антония Панова, маркетинг мениждър на хотела.

Потърпевшите могат да претендират за обезщетение. От хотела обещаха да го направят и се извиниха на студентите.