Считано от 19 януари 2022 г. са извършени промени в състава на Съвета на директорите на МБАЛ "Лозенец" ЕАД. За нови членове на Съвета са определени д-р Христо Стоянов и Станимир Михайлов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Този борд е назначен за срок до провеждането на конкурс, по реда на Закона на публичните предприятия.

Д-р Стоянов е избран от Съвета на директорите за изпълнителен директор на лечебното заведение. До настоящия момент той е заемал длъжността началник на спешно отделение и заместник-директор по медицинската дейност в болницата.

Станимир Михайлов е независим член и председател на Съвета на директорите. По образование е финансист. Притежава дългогодишен опит във финансови институции.

Представител на държавата е магистър-фармацевт Орлин Недев. Той е държавен експерт в Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че служебният министър Стойчо Кацаров назначи в съвета на директорите доц. Радосвет Горнев, който бе избран и за шеф на болницата на мястото на проф. Любомир Спасов. Рокадата предизвика противоречиви реакции. В ръководството възникнаха противоречия, а Горнев беше обект на критики от другия назначен от Кацаров човек в съвета на директорите - адвокат Ивиян Симеонов. Спънки забавиха и конкурса за ново ръководство, в който доц. Горнев имаше желание да участва.

Горнев влезе в конфликт и със Стойчо Кацаров за сливането на болница "Лозенец" със Специализираната детска болница "Професор Иван Митев". Напрежението бе твърде високо в последните седмици на служебното правителство по този повод. Още с идването си на поста новият министър на здравеопазването Асена Сербезова спря започнатото от Кацаров сливане.