По всички важни пътни артерии в страната полицейското присъствие бе засилено, а до 20 часа по първокласните пътища бе забранено движението на моторни превозни средства с маса над 12 тона.

Трафикът по двете магистрали - "Хемус" и "Тракия" в посока София беше натоварен, като от Пътна полиция организираха т.нар. "зелени вълни" по големите булеварди след входовете на столицата.

Около
18 часа на 6 май на 115-ия километър от магистрала "Тракия" стана тежка катастрофа, съобщи "Фокус". Двама млади мъже бяха ранени, след като микробусът им прелетя в насрещното движение и удари други два автомобила.
Единият от пострадалите е на командно дишане и лекарите се борят за живота му. Инцидентът затрудни повече от 2 часа движението по магистрала „Тракия” в посока столицата. То беше възстановено около 21 ч.

Най-натоварено обаче бе движението в Благоевградска област по главен път Е-79, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от "Фокус". На места имаше образували се колони. По думите на директора на Гранична полиция-Смолян главен инспектор Бойко Божков над 145 000 души са преминали в посока Гърция от 1 май до 16 ч. днес, а в обратната посока - над 148 000. Божков допълни, че анализът показва, че на 5 май трафикът е бил завишен два пъти, а на 6-ти - над три пъти в посока България.

Най-големият трафик е през ГКПП "Кулата" - 2/3 от трафикът по българо-гръцката граница, затова работят допълнителни трасета, обясни директорът на Гранична полиция в Смолян.

По 7-8 автомобила са минавали за минута през ГКПП "Дунав мост" в посока Румъния съобщи за БТА зам.-директорът на "Гранична полиция"-Русе Димитър Чорбаджиев. Интензивният трафик е започнал около 15 ч. на 6 май. Екипи на полицията регулираха движението в района на граничния пункт.